Начин на приготвяне
Разбиват се с миксер яйцата със захарта. Добавя се разтопено масло, прясно мляко, кора от портокал.
С вилица се разбърква и добавяме брашното, смесено с бакпулвера и шоколадовите пръчици. Сипва се кексовото тесто в намаслена и набрашнена тавичка (26 см).
Печем 30 минути на 170 градуса. Изважда се и се набожда с дървен шиш.
Загрява се водата, захарта, маслото и какаото. Залива се сладкишът лъжица по лъжица.
В малка купа се разбива с телена бъркалка сметаната , пудрата захар и сока от портокал. Глазираме сладкиша, поръсваме с настъргана кора от портокал и счукани лешници.
Охлажда се, нарязваме и сервираме.
Вкусен и ароматен!
Коментари