Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с гъби и печени чушки

Пилешки дробчета с гъби и печени чушки

Пилешки дробчета с гъби и печени чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Пускайте фурната да загрява, че имаме супер идея за хапване - пилешки дробчета с гъби и печени чушки"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • брашно - 5 с.л.
  • олио
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 200 грама
  • печени чушки - 4
  • домати - 2 ч.ч. рязани консервирани
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • риган - 1/2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна, задушете ги в тиган със загрято олио. Щом омекнат, добавете нарязаните гъби. Когато гъбите се запържат, добавете нарязаните на тънки ивички печени чушки, а малко след тях - консервираните домати.

Овкусете соса със сол на вкус и гответе докато се сгъсти леко. Малко преди да махнете от огъня, овкусете с прясно смлян черен пипер и сух риган.

Почистете от ципите пилешките дробчета, оваляйте ги в брашно и ги наредете в предварително намазнена правоъгълна тава. Запечете от двете страни за 10-тина минути в загрята на 200 градуса фурна.

След това сипете зеленчуковия сос и печете още 20-тина минути. Сервирайте с пресен магданоз.

Пилешките дробчета с гъби и печени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: