Начин на приготвяне
Наситнете лука и чесъна, задушете ги в тиган със загрято олио. Щом омекнат, добавете нарязаните гъби. Когато гъбите се запържат, добавете нарязаните на тънки ивички печени чушки, а малко след тях - консервираните домати.
Овкусете соса със сол на вкус и гответе докато се сгъсти леко. Малко преди да махнете от огъня, овкусете с прясно смлян черен пипер и сух риган.
Почистете от ципите пилешките дробчета, оваляйте ги в брашно и ги наредете в предварително намазнена правоъгълна тава. Запечете от двете страни за 10-тина минути в загрята на 200 градуса фурна.
След това сипете зеленчуковия сос и печете още 20-тина минути. Сервирайте с пресен магданоз.
Пилешките дробчета с гъби и печени чушки са готови.