Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пиле с ньоки

Пиле с ньоки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пиле с ньоки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Диетите са за хора, които по правило не харесват храната. А ние смятаме да се насладим изцяло на това вкусно пиле с ньоки"

Необходими Продукти

  • паста - 700 г, ньоки
  • пилешко месо - 800 г филе
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • домати - 3 бр. от консерва
  • сметана - 500 мл, за готвене
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • майорана
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода. През това време настържете моркова, а лука нарежете на ситно. Задушете ги в малко масло.

Нарежете месото на парчета и ги овкусете с подправките. Прибавете го към лука и моркова и пържете, докато смени цвета си.

Получаната смес, изсипете в намаслена тавичка. В същата мазнина задушете гъбите и ги разпределете върху пилешката смес. Отгоре изсипете сварената паста.

В същия тиган с малко олио запържете брашното. Прибавете доматите и сметаната. След 10 минути свалете от котлона и залейте ястието.

Поръсете обилно с настърган кашкавал. Печете на 200 градуса за около 20 минути.

Пилето с ньоки е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: