Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Емпанади»Емпаданас с говеждо

Емпаданас с говеждо

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Емпаданас с говеждо1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Печем, изяждаме и с ръка на сърцето си признаваме, че и попреяждаме някой път"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • кайма - 1 пакетче (250 г) телешка
  • лук - 3/4 ч.ч. ситно нарязан
  • чесън - 2 ч.л. счукан
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В тиган задушете нарязаният лук. Когато омекне, добавете останалите продукти от нашата плънка за емпанадас.

Гответе десетина минути при често разбъркване, за да може подправките да си пуснат аромата.

От продуктите за тестото замесете ронливо тесто и го оставете да стегне за половин час в хладилника.

Разточете масленото тесто и изрежете кръгове с помощта на остър нож.

Върху всеки от кръговете сложете плънка и преметнете. Краищата натиснете с вилица, намажете с яйце.

Печем до златисто и изяждаме :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: