Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушени пилешки гърди със зеленчуци

Задушени пилешки гърди със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • домати - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 4 стръка
  • бульон - 250 мл месен
  • сол - на вкус
  • мащерка - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите и ги нарязваме на четвъртинки.

Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ивици пилешките гърди.

Запържваме ги в тиган с олио и изваждаме.

В останалата мазнина запържваме нарязаните лук до прозрачност, добавяме чесън и зелен лук.

Слагаме в тигана доматите, подправяме с мащерка, сол и черен пипер, доливаме горещия бульон и готвим 5 минути.

Връщаме пилешките гърди в тигана и задушаваме ястието за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Доматите предварително бланширах,след което им махнах люспите,нарязах на парчета и ги задуших с другите зеленчуци от рецептата
06.03.2016 15:47