Запечен шницел с броколи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Запечен шницел с броколи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шницели - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • пушено месо - 120 г, филе или бекон
  • броколи - 120 г
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 100 г, настърган
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме потопените в брашно шницели в сгорещено олио и ги подреждаме в тава.

Измиваме, разделяме на розички и бланшираме броколите за 5 минути.

Разбиваме ги в блендер на пюре, прибавяме черен пипер и сол.

В масло изпържваме нарязания лук, обелените и нарязани домати и пушеното месо. Задушаваме и прибавяме пюрето от броколи.

Слагаме получения сос върху шницелите и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем 10 минути при температура 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: