Скариди с ориз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Готвите пикантни скариди, а сетихте ли се да сложите бялото вино да се изстудява в хладилника?"

Необходими Продукти

  • скариди - 1 кг
  • ориз - 2 ½ чаши
  • моркови - 1 брой настърган
  • олио - около 1 ч.ч.
  • домати - 1 ½ чаша доматен сос
  • лук - 1 голяма глава, ситно нарязана
  • сол
  • пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите, осолете ги и ги оставете да се отцедят.

Сгорещете олиото и сложете в него дребно нарязания лук да се запържи.

След малко добавете и моркова, а веднага след като омекнат, добавете доматения сос, солта и пипера.

Оставете соса да ври така около 10-15 минути. Добавете ориза, разбъркайте и долейте 2-3 чаши вода.

Когато оризът е почти сварен добавете скаридите и оставете да къкрят така около 15 минути, докато водата се изпари.

Прехвърлете ориза със скариди в намаслена тава и печете до пълното изпаряване на водата.

Индийска вкусотия са тези скариди с ориз :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А къри кога се прибавя?
18.04.2024 19:17
Мартин
Мартин
В последният абзац водата трябва да се изпари 2 пъти? Как ли става това?!?
30.09.2013 19:21
1
2
Мериан
Мериан
Поздравления за хубавата рецепта! Току що я направих и стана страхотна вечеря :)
22.01.2013 22:09
2