Начин на приготвяне
Измиваме ориза и го слагаме да се накисне за около 20-30 мин във вода.
След като е накиснат, се слага в тенджера с вода, за да се свари. Водата трябва да е около 2 пръста над ориза.
Когато е почти готов, се овкусява със сол, черен пипер и малко куркума. Малко преди да е готов, добавяме царевицата и граха, за да не омекнат при процеса на готвене.
Измиваме скаридите и ги слагаме в малка тенджера. По същия начин измиваме калмара и го почистваме добре от вътрешността му, която иначе е доста неприятна и хрупкава, ако не се извади.
След което го нарязваме или на кръгчета, или на по-малки парчета - изборът е ваш.
Слагаме ги да се сварят за около 5 мин в предварително вряща вода. Овкусяваме само със сол.
След като са готови, почистваме скаридите от люспите.
Смесваме морските дарове с ориза със зеленчуци.
Сервира се горещо.
Мога да добавите пармезан по избор.