Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Шишчета от шунка с праскови

Шишчета от шунка с праскови

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Шишчета от шунка с праскови1 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр.
  • шунка - 400 г
  • за маринатата
  • олио - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • праскови - 2 с.л. конфитюр
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две дървени шишчета се слагат за 30 мин. в студена вода. За маринатата с миксер се разбиват горчицата, олиото, конфитюра и лимоновия сок.

Прасковите се измиват, разрязват се на две и костилсите им се изваждат. Шунката и прасковите се нарязват на еднакви парчета. Нанизват се последователно на шишчетата, като на всяко трябва да има по 4-5 хапки.

Намазват се с получената марината и се пекат в загрят тиган по минута и половина от всяка страна. Поднасят се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
праскови и горчица? няма шанс.защо да съсипваме продуктите само?Пресен плод за десерт и месце преди това пък за предястие по-добре..
11.04.2016 11:32
1