Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Индонезийска салата с пилешко филе

Индонезийска салата с пилешко филе

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Индонезийска салата с пилешко филе1 / 2
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 300 г
  • чушки - 2 пиперки
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 150 г
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода и се охлажда. Филето се натрива със сол и черен пипер. Нарязва се.

Изпържва се в 2 супени лъжици олио и също се охлажда. Пиперките се измиват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета.

Смесват се майонезата, млякото, сол и черен пипер на вкус и джинджифилът.

Изпърженото месо се нарязва и се разбърква с пиперките и ориза, поръсва се с майонезената заливка и пилешката салата се разбърква.

Украсява се с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: