Начин на приготвяне
Обелете рибата и я почистете от костите. Нарежете я на големи парчета и я оставете да се обезсолява 24 часа.
След това я поставете в по-голям съд, добавете вода, колкото да я покрие, и поставете на огъня. Щом течността кипне, намалете котлона и оставете да къкри 10 мин. на слаб огън.
Сварете картофите с кората. Охладете ги. Обелете ги и ги нарежете на едри парчета, които запържете в 3 с.л. олио.
Към картофите добавете рибата, като я извадите с решетъчна лъжица.
Продължете да пържите, докато рибата придобие златист цвят. Ако е необходимо, добавете още малко олио.
Накрая добавете чесъна и магданоза и овкусете със черен пипер.
Пържете треската по парижки още 1 мин. и поднесете веднага.