Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Треска по парижки

Треска по парижки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Треска по парижки1 / 2
11/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • риба - треска 1 бр.
  • картофи - 3 кг.
  • магданоз - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете рибата и я почистете от костите. Нарежете я на големи парчета и я оставете да се обезсолява 24 часа.

След това я поставете в по-голям съд, добавете вода, колкото да я покрие, и поставете на огъня. Щом течността кипне, намалете котлона и оставете да къкри 10 мин. на слаб огън.

Сварете картофите с кората. Охладете ги. Обелете ги и ги нарежете на едри парчета, които запържете в 3 с.л. олио.

Към картофите добавете рибата, като я извадите с решетъчна лъжица.

Продължете да пържите, докато рибата придобие златист цвят. Ако е необходимо, добавете още малко олио.

Накрая добавете чесъна и магданоза и овкусете със черен пипер.

Пържете треската по парижки още 1 мин. и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: