Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофи по парижки

Картофи по парижки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи по парижки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг по - дребни
  • сол
  • масло - 120 г топено
  • бульон - 100 мл от вече печено месо
  • магданоз - 25 г
  • по желание
  • лук - 1 връзка зелен
  • бекон - 250 г ситно нарязан
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С малка лъжичка издълбавайте от всеки картоф нещо като топченца с големината на едър лешник.

Посолете готовите картофчета и ги изпържете в сгорещеното масло на умерен огън до зачервяване.

изпържените картофи полейте със соса от изпечено месо, който при нужда е разреден с малко гореща вода, за да стане на бульон.

Поръсете с магданоз и поднесете картофите по френски веднага. По желание може да объркате картофите с 250 г ситно нарязан и препържен бекон заедно с нарязан ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: