Начин на приготвяне
Млякото се слага да заври, прибавят се солта, ванилията и натрошените бишкоти. Сместа се вари на тих огън, като се бърка с дървена лъжица, докато бишкотите попият течността. След това се сваля от огъня и се оставя да изстине.
Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват с бишкотите. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци. Тестото се разбърква внимателно, изсипва се в намазана с масло тортена форма и се запича в умерена фурна.
След като изстине, бишкотеният блат се слага в чиния за сервиране. Върху него и отстрани се нареждат отцедените праскови.
Желатинът се накисва в няколко лъжици студена вода. Когато набъбне се прибавя към 1 чаена чаша сок от компота. Сместа се загрява на огъня заедно със захарта, докато желатинът се разтопи.
Оставя се да поизстине, разбърква се с лимоновия сок и се изсипва равномерно върху прасковите. Сладкишът се оставя да престои няколко часа в хладилника, за да се стегне желето.