Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотен сладкиш с крем-пудинг

Бишкотен сладкиш с крем-пудинг

Бишкотен сладкиш с крем-пудинг
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Не просто сладкиш, а истинска наслада за сетивата - хапвайте с удоволствие и без никаква мярка"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 г
  • пудинг - 2 бр. шоколад (на д - р Йоткер с варене, 70 г)
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - колкото е необходимо за пудинга
  • За декорация
  • кокосови стърготини
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудингът се приготвя по указания на опаковката начин с прясното мляко и захарта.

Слагам на тънък пласт от пудинга на дъното на форма за торта със свалящи се стени. Начупвам част от бишкотите наполовина и ги нареждам изправени по страните на формата.

След това нареждам на дъното плътно една до друга ред бишкоти, леко потопени в захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. вода и 4-5 с.л. захар (трябва да е изстинал).

Изсипвам половината от пудинга върху бишкотите, нареждам втори ред бишкоти, върху тях - втората половина на пудинга.

Отгоре декорирам с кокосови стърготини, настърган шоколад и карамел. Може да използвате каквато декорация пожелаете.

Бишкотената торта трябва да престои в хладилника да стегне, най-добре цяла нощ.

Уточнение: Бишкотите отстрани на формата не ги сиропирам, за да останат цели и да не се разпаднат. Но те поемат от крема и омекват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: