Бишкотен сладкиш с нар

Бишкотен сладкиш с нар
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Невероятен сладкиш с нар, който примамлива ви намига от снимката"

Необходими Продукти

  • нар - зърна от 5 плода
  • бишкоти - 1 пакет /200 г/ Савоярди
  • сок от мандарини - 1 компот сок и плод /може и от ананас/
  • За крема
  • животинска сметана - 3 ч.ч. 35% течна
  • крема сирене - 200 г Филаделфия
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистваме нара и изронваме зрънцата. Малко е играчка, но пък е вкусно.

После приготвяме крема, като в купа разбиваме сметаната, сиренето и пудрата захар с миксер на пухкав крем.

В подходящ съд на дъното подреждаме бишкоти, които напояваме в сока, но не дотолкова, че да се разпадат.

Отгоре разпределяме част от наровите зрънца.

Върху тях сипваме крема с помощта на силиконова лъжица и хубаво разнасяме навсякъде (слагаме крема на купчинки и после внимателно го заравняваме).

Най-отгоре разпределяме останалите нарови зрънца. Аз добавих и резенчета от мандарини към плодовия сладкиш.

Завиваме бишкотения сладкиш с нар със стреч фолио и прибираме в хладилника за няколко часа да стегне.

Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: