Пай с грейпфрут

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
641
1k
208
657
1
31/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със захарта и солта. Стрива се на трохи с нарязаното на парченца масло.

Прибавят се разбитото яйце и 1‐2 супени лъжици студена вода и бързо се замесва гладко тесто, което се оставя да престои 20-30 минути в хладилника.

След това се разточва на кора и се разстила в намазана с масло тавичка или тортена форма, като покрай стените се оформя ръб с височина 2‐3 см.

Двата жълтъка се разбиват на крем с пудрата захар и омекналото масло. Прибавя се сокът от двата грейпфрута и малко настъргана кора и сместа се разбърква добре.

Накрая се добавят и разбитите на гъст сняг белтъци. Пълнежът се изсипва върху тестото в тортена форма и сладкишът се пече около 25 минути в умерено силна фурна.

През това време грейпфрутът за украсата се обелва и разделя на полумесеци.

Парченцата се нареждат върху току‐що извадения от фурната сладкиш. Паят се оставя да изстине и се прибира в хладилник за няколко часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар