Кабак татлиси

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Кабак татлиси
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • захар - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • орехи - 150 г
  • сметана - гъста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме тиквата на средни кубчета. Нареждаме ги в плосък съд с капак и ги посипваме със захар.

Изстискваме сока от лимона и го разпределяме равномерно върху всички парчета. Затваряме ги плътно и ги оставяме една нощ да престоят, за да може тиквата да си пусне сок.

На следващия ден се слага на котлон на бавен огън, без да се налива вода, за около 1 час с покрит капак. След това, ако има много сироп, се отваря леко, за да се поизпари.

Когато тиквата е готова, я сваляме от котлона и я покриваме с капак, като леко открехваме и оставяме да се охлади.

След това я поставяме в кутия в хладилник. Преди сервиране се посипва със счукани орехи и се добавя малко сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Кабак татлъсъ е името на този турски десерт.
31.01.2016 16:29

Подобни от медията