Ябълков грог

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
107
242
240
31/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 5 бр.
  • вода - 4 ч.ч. (1 за глазиране на ябълките, 3 за грога)
  • ром - 450 мл тъмен
  • мед - 2 суп. лъж.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред обелете ябълките и изрежете сърцевината им (където са семките).

Сложете ги в тавичка, като в отделна купичка смесете меда с чаша вода и залейте с тази смес ябълките, след което ги наръсете с канелата.

Поставете тавичката в загрята до 180 градуса фурна и ги опечете до омекване.

Прехвърлете готовите ябълки в блендер и ги разбийте на пюре.

Останалите 3 чаши вода налейте в тенджера и изчакайте да кипне.

Залейте ябълковото пюре с горещата вода и тъмния ром, прибавете меда и разбъркайте.

Налейте грога в чаши и поръсете с индийско орехче.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар