Ябълков десерт

Ябълков десерт
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Десерт за приятели с нежен ябълков вкус"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • вино - 100 мл (бяло)
  • За карамела
  • захар - 100 г + 1 с.л. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и водата в съд на котлона. Щом се карамелизира, изсипете карамела във форма (диаметър от 22 см).

Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. В тиган разтопете маслото и прибавете ябълките и виното. Оставете да къкри около 10 минути.

Прехвърлете сместа в дълбока купа и пасирайте. Оставете леко да се охлади. Разбийте яйцата със захарта.

Добавете охладеното пюре и разбъркайте. Изсипете сместа във формата върху карамела. Печете в загрята фурна на 170 градуса на водна баня около 45 минути.

Извадете формата от фурната, оставете крем карамела да престои 4-5 часа и обърнете върху чиния или поднос.

Ябълковият десерт е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: