Начин на приготвяне
Обелете, почистете и нарежете на кубчета ябълките. Поръсете със захарта и лимонова кора и поставете на умерен огън за 30 минути при често бъркане.
По желание си добавете и канела или още захар, защото зависи от сладостта на ябълките, които използвате.
Омекналите и леко карамелизирани ябълки оставете да изстинат почти напълно и тогава към тях сложете млякото и сиренето кварк.
Пасирайте до идеална гладкост и сипете сместа в съд подходящ за замразяване или машина за сладолед.
Приберете във фризер докато ябълковият сладолед стегне - около 5-6 часа или най- добре една нощ.
В случай, че нямате машина за сладолед, разбърквайте на всеки половин час в началото, за да не се образуват едри кристали.
Ако сте оставили за през нощта, на другия ден сладоледът ще е доста втвърден и за да го направите кремообразен, го оставете за малко да се отпусне на стайна температура или в хладилник и после натрошете и смелете в блендер. Резултатът ще е пухкав, истински ябълков сладолед!
Сервирайте вкусния и свеж десерт с резенчета плод и натрошени бисквитки.
Да ви е сладко!