Ябълков сладолед

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ябълков сладолед
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте вкусния и свеж сладолед с резенчета плод и натрошени бисквитки за разкош"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 275 мл
  • сирене кварк - 120 г
  • лимонова кора - 1 ч.л. фино настъргана
  • канела - 1 щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете и нарежете на кубчета ябълките. Поръсете със захарта и лимонова кора и поставете на умерен огън за 30 минути при често бъркане.

По желание си добавете и канела или още захар, защото зависи от сладостта на ябълките, които използвате.

Омекналите и леко карамелизирани ябълки оставете да изстинат почти напълно и тогава към тях сложете млякото и сиренето кварк.

Пасирайте до идеална гладкост и сипете сместа в съд подходящ за замразяване или машина за сладолед.

Приберете във фризер докато ябълковият сладолед стегне - около 5-6 часа или най- добре една нощ.

В случай, че нямате машина за сладолед, разбърквайте на всеки половин час в началото, за да не се образуват едри кристали.

Ако сте оставили за през нощта, на другия ден сладоледът ще е доста втвърден и за да го направите кремообразен, го оставете за малко да се отпусне на стайна температура или в хладилник и после натрошете и смелете в блендер. Резултатът ще е пухкав, истински ябълков сладолед!

Сервирайте вкусния и свеж десерт с резенчета плод и натрошени бисквитки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: