Начин на приготвяне
Стопете маслото. Натрошете бисквитите на трохи (най-удобно - в блендер). Излейте в тях разтопеното масло. Разбъркайте добре и го разстелете равномерно на дъното на форма за чийзкейк.
Сложете в хладилника да се втвърди. Сега пригответе сиропа. В 80 мл вода на бавен огън разтопете всичката захар. Кипнете я и дръпнете от огъня. Разбийте белтъците и на тънка струйка налейте в тях кипналия сироп. Разбийте всичко до еднородна смес.
В останалата вода разтопете желатина. Смесете сиренето Филаделфия със сока и настърганата кора на един лимон. Прибавете в тази смес разтопения желатин и хубавичко разбъркайте. Смесете сместа от жълтъците със сместа от сиренето. В друга купичка разбийте течната сметана на пяна.
Прибавете към горната смес тази пяна и разбъркайте. Полученото разстелете върху изстиналия блат. Увийте чийзкейка с фолио и приберете за една нощ в хладилника. Той ще бъде готов на другия ден. По желание може да го украсите с дребни пресни плодове - ягоди, малини и др.