Начин на приготвяне
Смелете или намачкайте бисквитите на брашно. При тях изсипете разтопеното и топло масло. Объркайте всичко с лъжица и изсипете сместа във форма за торта.
Притиснете я с лъжица и приберете формата в хладилник.
В дълбока купа разбийте крема сиренето и кондензираното мляко. Добавете сока от лимон, рендосаната на ситно кора и разбъркайте.
В отделен съд разбийте сметаната. Постепенно я добавете към сместа, като разбърквате с шпатула.
Пригответе желатина по указание на опаковката, прибавете го към крема и разбъркайте. Аз предпочитам по-кремообразни кремове, но вие може да сложите по-голямо количество желатин.
Извадете формата и по борда сложете тънки кръгчета лимон.
Изсипете крема във формата и приберете за една нощ в хладилник.
На другия ден минете с нож между чийзкейка и борда и го освободете от ринга.
Свежият лимонов чийзкейк е готов.
Коментари