Палачинков сладкиш за чай

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
634
915
169
565
1
31/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • жълтъци - 6 бр.
  • течна сметана - 125 мл.
  • захар - 100 гр.
  • брашно - 150 гр.
  • масло - 74 гр.
  • За гарниране
  • портокалови корички - захаросани 100гр
  • захар - 200 гр
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бадеми - 250 гр
  • ванилена захар - 1
  • ром - 1 супена лъжица
  • бита сметана - за украса 150 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със сметаната. Постепенно се добавят захарта и брашното и се разбива полутечно тесто. От него в сгорещеното масло се изпържват малки палачинки.

Портокаловите корички се нарязват на ситно. Захарта се смесва с лимоновия сок и се разбърква, докато се разтопи. Добавят се бадемите, ванилията, ромът и портокаловите кори.

форма за торта с диаметър 22 см. се намазва с масло и на дъното се нарежда пласт от палачинките. Покрива се с част от портокаловата смес.

Останалите продукти се нареждат в същата последователност, като се завършва с палачинки.

Тортата се оставя да престои една нощ в хладилника. На следващия ден се освобождава от формата, нарязва се и се украсява с разбитата сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар