Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Палачинков сладкиш с райска ябълка

Палачинков сладкиш с райска ябълка

Палачинков сладкиш с райска ябълка
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нищо няма да кажем за този палачинков сладкиш с райска ябълка, просто ще вземем нож и вилица"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • вода - 1/2 ч.ч. хладка
  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.л. + за пържене
  • За плънката
  • извара - 400 г
  • крема сирене - 100 г
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • райски ябълки - 4 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме палачинките. В купа разбиваме яйцата. Добавяме захарта, половината мляко, олиото и цялото брашно. Разбъркваме така получената кашичка хубаво и добавяме останалото мляко, солта, водата и бакпулвера. Разбиваме хубаво сместа с миксер.

Изпържваме тънки палачинки, като намазваме тигана с по малко олио. Оставяме ги настрани.

За плънката на палачинковата торта смесваме изварата, крема сиренето, захарта, ваниловата захар, бакпулвера и яйцата. Оставяме настрани.

Обелваме райските ябълки и ги нарязваме на парченца.

Намазваме тефлонова формичка с масло. Поставяме една палачинка. Върху нея на няколко места поставяме парченца масло.

Отгоре сипваме две лъжици от плънката и поставяме няколко парченца райска ябълка.

Поставяме следващата палачинка и повтаряме.

Така действаме до изчерпване на плънката. Най-отгоре завършваме с палачинка.

Разрязваме внимателно на кръст с остър нож и отгоре на палачинковия сладкиш с райска ябълка на няколко места поставяме парченца масло.

Печем палачинковия сладкиш на 200 градуса 25 минути.

След като сладкишът изстине го поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
как се пече - с фурна отгоре и отдолу или на вентилатор?
12.11.2019 22:39