Начин на приготвяне
Първо, приготвяме палачинките. В купа разбиваме яйцата. Добавяме захарта, половината мляко, олиото и цялото брашно. Разбъркваме така получената кашичка хубаво и добавяме останалото мляко, солта, водата и бакпулвера. Разбиваме хубаво сместа с миксер.
Изпържваме тънки палачинки, като намазваме тигана с по малко олио. Оставяме ги настрани.
За плънката на палачинковата торта смесваме изварата, крема сиренето, захарта, ваниловата захар, бакпулвера и яйцата. Оставяме настрани.
Обелваме райските ябълки и ги нарязваме на парченца.
Намазваме тефлонова формичка с масло. Поставяме една палачинка. Върху нея на няколко места поставяме парченца масло.
Отгоре сипваме две лъжици от плънката и поставяме няколко парченца райска ябълка.
Поставяме следващата палачинка и повтаряме.
Така действаме до изчерпване на плънката. Най-отгоре завършваме с палачинка.
Разрязваме внимателно на кръст с остър нож и отгоре на палачинковия сладкиш с райска ябълка на няколко места поставяме парченца масло.
Печем палачинковия сладкиш на 200 градуса 25 минути.
След като сладкишът изстине го поръсваме с пудра захар.
Коментари