Начин на приготвяне
От яйцето, млякото, маслото и брашното се разбива гладко тесто, което се оставя да отлежи известно време. От него се налива по малко в тиган, намазан леко с растително масло.
Изпържват се 8 тънки палачинки и се държат на топло. Сиренето (изварата) се разбива добре с пудрата захар и настърганата кора. Палачинките се намазват с тази смес, навиват се на рулца, нареждат се в намаслена тавичка и се заничат десетина минути в предварително загрята фурна при температура 190°С.
Прасковеният нектар се загрява с пудрата захар на слаб огън. Добавя се нишестето, размито в малко вода, и сместа се разбърква, докато се посгъсти.
Сваля се от огъня. Горещите палачинки се разпределят по 2 в порция, заливат се със соса и се поднасят веднага.