Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Запечени палачинки с прасковен нектар

Запечени палачинки с прасковен нектар

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Запечени палачинки с прасковен нектар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мляко - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • извара - 3/4 ч.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимонова кора - 1/2 с.л.
  • масло - за пържене
  • за соса
  • нектар - 150 мл с парченца праскови
  • пудра захар - 1 с.л.
  • нишесте - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето, млякото, маслото и брашното се разбива гладко тесто, което се оставя да отлежи известно време. От него се налива по малко в тиган, намазан леко с растително масло.

Изпържват се 8 тънки палачинки и се държат на топло. Сиренето (изварата) се разбива добре с пудрата захар и настърганата кора. Палачинките се намазват с тази смес, навиват се на рулца, нареждат се в намаслена тавичка и се заничат десетина минути в предварително загрята фурна при температура 190°С.

Прасковеният нектар се загрява с пудрата захар на слаб огън. Добавя се нишестето, размито в малко вода, и сместа се разбърква, докато се посгъсти.

Сваля се от огъня. Горещите палачинки се разпределят по 2 в порция, заливат се със соса и се поднасят веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: