Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с бяло вино

Ябълков сладкиш с бяло вино

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Ябълков сладкиш с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бадеми - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пяна яйцата и захарта. Към тях последователно прибавяме брашното, пресято с бакпулвера, бялото вино и щипка сол.

Измиваме, обелваме и нарязваме на тънки филийки ябълките. Прибавяме ги към направената смес, заедно с половината ситно смлени бадеми и разбъркваме добре.

В тава върху хартия за печене разстиламе всичко и поръсваме с останалите бадеми. Печем в умерена фурна на 150-180 градуса около 1 час. По желание накрая поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: