Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Питки с кайма и кашкавал

Питки с кайма и кашкавал

Питки с кайма и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Невероятни селски питки пълнени с кайма. Вървят прекрасно със салатка, винце и добра компания! Благодарим на Вили за прекрасната рецепта, участвай и ти в нашата кулинарна игра https//gotvach.bg и стани част от кулинарното ни семейство!"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл хладка
  • мая - 20 г
  • айрян - 150 мл
  • захар - щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г.
  • жълтъци - 1 бр
  • кайма - 300 г.
  • чубрица - 2 щипки
  • магданоз - 5 стръка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • кимион - 1 щипка
  • сусам - за поръсване 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладката вода с щипка захар и се оставя да шупне.

Земесва се меко тесто. Оставя се да втаса 30 минути, след което се разделя на 4 или 6 части.

В купа се размесва каймата и се овкусява с подправките, разделя се на толкова части колкото се питките.

С намаслени ръце се оформя питка с големина на чиния, като краищата се подвиват навътре. Разпределя се каймата отгоре на питката. Намазва се краищата с разбит жълтък, поръсвам семена.

Печем в загрята фурна 170 градуса 30 минути.

Малко преди да са готови се изваждат и поръсват с настърган кашкавал и връщаме във фурната за 10 минути докато се зачерви.

Уникално вкусни със салатка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Приличат на малки пици.Вкусни малки пици.
11.05.2016 23:05
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
По вкусно нещо не съм приготвяла ,струва си да опита човек !
01.02.2016 20:47