Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Питки с кашкавал и сирене

Питки с кашкавал и сирене

Питки с кашкавал и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тези питчици за толкова вкусни, че можете да си ги похапвате като хляб, закуска или основно ястие"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 600 г
  • плънка
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 4 кръгчета
  • сирене - 50 г краве
  • масло - 1 с.л.
  • сминдух - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и добавете захарта. Оставете за 10 минути, за да шупне.

Сипете я в брашното, добавете солта и олиото. Замесете меко тесто и го оставете да втаса за 30 минути на топло. Разделете тестото на 4 топчета.

Всяко едно се оформя на питка, която има големината на чиния. Отгоре поръсете с парченца топено сирене, натрошено сирене и настърган кашкавал.

Поръсете със сминдух и разпределете парченца масло отгоре.

Изпечете кашкавалките в загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути. Вкусотия!

Питките с кашкавал и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: