Начин на приготвяне
Водата се слага да заври. Докато завира, джинджифилът се обелва и се нарязва на парченца (колкото по-малки, толкова по-добре; може даже да се настърже). Когато водата заври, джинджифилът се слага в нея и котлонът се намаля. Варят се 15 минути. През това време се изцежда лимоновият сок.
След 15-тата минута джинджифилът се маха от водата с решетъчна лъжица и се добавя лимоновият сок. Всичко се прецежда в чаша и се добавя медът. Пие се топъл, почти горещ. Ако е още в началото, гърлото трябва да се оправи след втората чаша чай.
Бележка: Ако джинджифиловият вкус не Ви понася много, може да се запари само 10 минути или да се сложи по-малко джинджифил, или малко повече мед (малко повече, не прекалено много), но все пак това е лекарство и трябва да се усеща вкусът на джинджифила, иначе няма да проработи.
Коментари