Начин на приготвяне
Чаша = 250 мл
Рецептата за джиджифилов сладкиш е много лесна.
В голяма купа смесете сухите съставки (брашното, захарта, содата и джинджифила).
В друга купа разбийте с миксер яйцето, олиото и меда до побеляване.
Добавете млякото, разбийте за кратко и изсипете при сухите съставки.
Разбъркайте на най-ниска скорост с миксер до хомогенност.
Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене.
Печете джинджифиловия сладкиш в предварително загрята фурна на 170 °C за около 25-40 минути (зависи от размера на формата).
Охладете джинджър сладкиша върху решетка и украсете по желание с пудра захар или глазура.
Джинджифиловият сладкиш е пухкав, ароматен и много вкусен.