Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от мушмули

Мармалад от мушмули

Мармалад от мушмули
Снимка: Петя Славчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"ОТ кухнята на баба - изпитана рецепта за приготвяне на мармалад от мушмули"

Необходими Продукти

  • мушмули - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • канела - 3 - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се меки мушмули, които се сваряват на тих огън за около 10 минути. След това се прецеждат през гевгир.

Омекналите плодове се заливат с 2 ч.ч. вода и захарта, кипват се и се варят на слаб огън при непрекъснато бъркане.

Малко преди сладкото от мушмули да добие желаната гъстота, се добавя канелата. По желание може и карамфил да се добави.

Сладкото се налива в сухи бурканчета още докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: