Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа без сметана

Гъбена супа без сметана

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Гъбена супа без сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Простата гъбена чорбичка може да бъде толкова вкусна и ароматна"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г нарязани на филийки
  • лук - 1 глава нарязан на кубчета
  • ориз - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 чаена чаша
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 2 бр. гъбени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и лукът се слагат в тенджера със студена вода, и се слагат на котлона да заври.

Когато са почти готови се прибавя оризът. След като се свари се сипва прясното мляко.

В купа се смесват олиото, брашното и червения пипер. Прибавят се в супата. Накрая се слагат и гъбените бульони и се вари още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: