Шарен кекс без яйца и мляко

МаринаМаринаПомощник Готвач93104791
03/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 694
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното(можете да ползвате и обикновено брашно, но тогава ще ви трябва 1/2 бакпулвер) в голяма купа. Меда го залейте с топлата вода, за да се разтопи хубаво.

Към брашното добавете пудрата захар, олиото и получената медена вода и разбъркайте добре. Получената смес разделете на 2 равни части.

Към втората част прибавете какаото и канелата и отново разбъркайте добре. Тъй като какаото и канелата ще сгъстят доста сместа, прибавете 1-2 с.л. вода или колкото ви е нужно, за да стане сместа малко по-рядка.

С помощта на голяма лъжица започнете да изсипвате получените смеси в намазана с олио тава. Редувайте ги. Една лъжица от бялата смес, една от кафявата, като ги пускайте от високо и в центъра на всяка предишна.

Когато сместа свърши, по желание можете да вземете едно дървено шишче и с него да оформите шарки, като плъзгате острата част на шишчето по повърхността на кекса.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, като периодично се проверява с клечка за зъби.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар