Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата от цвекло с майонеза

Салата от цвекло с майонеза

Салата от цвекло с майонеза2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-8
"Когато архитектите решат да правят салата, те не просто объркват съставките - те изграждат истински шедьовър"

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • майонеза - 3 - 4 лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимание! Хубавото цвекло е плоското. Хубавата майонеза не е българска. Търсете френска или руска (Провансаль Махеев в магазините Берьозка). Чесънът може да бъде заменен с няколко капки чесново олио. Какво е това? Много практична работа.

Когато имам малко свободно време, аз почиствам няколко глави чесън и скилидките ги слагам в буркан, а после ги заливам с олио и ги прибирам в хладилника. Така винаги имам подръка почистен чесън, а олиото, в което е киснал, ползвам за пикантна подправка.

И така. Сваряваме цвеклото в тенджера под налягане 1 час на тих огън. След охлаждането го почистваме от кората и го настъргваме на ситното ренде.

Капваме му няколко капки от чесновото олио или му слагаме 1 скилидка смачкан чесън. Прибавяме сол на вкус, малко черен пипер и майонезата. Вкусът е много особен, но изключително приятен. Да не говорим колко е полезно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: