Начин на приготвяне
За крема: В дълбок тиган се слага 1 ч.ч. вода и се добавя захарта. Разбъркват се, докато се разтопи захарта. Добавят се маслото и какаото и отново се разбърква добре.
Накрая се добавя брашното, като постепенно се разбърква до еднородна смес. Вдигнете от огъня и оставете да изстине.
Върху плот или маса се разстила целофан. Нарежда се един пласт бисквити-7 бр. на ширина и 5 бр. на дължина. Маже се с компот и приготвения крем.
Нарежда се още един пласт от бисквитите. Пак се маже с компот и крем. По средата на блата се подреждат вече нарязаните плодове-банан, киви и ягоди.
От двете по-дълги страни трябва да останат по две двойки бисквити. Тези две двойки бисквити се хващат от долната страна на целофана и се сгъват внимателно нагоре, така че да се получи триъгълник.
Целофанът се доувива около триъгълника. Оставя се да престои 2 часа в хладилник. През това време се приготвя глазурата.
За нея първо се възвира прясното мляко. Като започне да ври, се добавят захарта и жълтъкът. Разбърква се добре. В отделна чаша, в 150 мл вода, се разтваря нишестето и се добавя към сместа.
Добавя се и брашното. Разбърква се до получаване на гъста кашичка и се вдига от огън. Трябва да поизстине малко.
Изкарва се бисквитеният триъгълник от хладилника и внимателно се отвива целофанът. Отгоре се маже с готовата глазура и се ръси със захарни фигурки.