Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Домашни кори за баклава

Домашни кори за баклава

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Домашни кори за баклава1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 10 г суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана - 100 мл сладкарска, подсладена
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, изсипете го в подходящ съд и направете в средата му кладенче. Смесете маята с леко затопленото прясно мляко и оставете на топло за около 10 минути.

Изсипете млякото с маята в кладенчето. Добавете сметаната и шафрана и омесете меко тесто. Оставете го та втаса около 45 - 50 минути.

Разделете го на отделни топчета, в зависимост от тавата, и го разточете на тънки кори. Всяка кора се намазва обилно с масло, след което се поръсва с желаната плънка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: