Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хек пане на фурна

Хек пане на фурна

Хек пане на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Дори и да не сте големи любители на рибата, този паниран хек ще ви хареса, гарантирано от Готвач.БГ"

Необходими Продукти

  • хек - около 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • сол
  • олио - за намазване на тавата
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете рибата, почистете я и я посолете със сол. Оставете рибата да си поеме от солта.

Разбийте яйцата. Потопете всяко парче в яйцето, след това в брашното и отново в яйцето.

На дъното на тава, сложете лист домакинска хартия, поръсете с олио и наредете парчетата риба.

Изпечете панираната риба до златисто. Поръсете я с млян черен пипер.

Поднесете с подходяща салата или гарнитура.

Хекът пане на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#248023
Потребител#248023
Страхотно се получи! Не очаквахме...
17.02.2020 01:54
3
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Рибата става чудесно! Използва се по-малко мазнина.
05.02.2016 14:56
2