Начин на приготвяне
Приготвя се плънка от накиснатия стар хляб и каймата. Лукът се нарязва на кубчета, запържва се. Смесва се с каймата и се добавят подправки на вкус. Прибавяме и нарязания на ситно копър и черния пипер.
В съд отделно слагаме вода да заври. В нея пускаме за няколко минути откъснатите от зелката листа. Изваждаме от водата и ги подреждаме в една чиния, като ги поставяме едно върху друго.
Предварително почистения морков нарязваме на ивици. Върху всяко от зелевите листа поставяме по 1 лъжица от плънката, правим рулце като за традиционни зелеви сарми и превързваме с ивицата от моркова.
Наливаме в широк съд олио и 1 ч. ч. вода, подреждаме зелевите рулца и доливаме вода, която да ги покрие напълно. Покриваме с капак и варим на слаб огън. След като се сварят зелевите рулца, ги изваждаме от водата.
Поднасят се топли с доматен сос.
Могат да се сервират с гарнитура от ориз.