Зелеви рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Зелеви рулца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кайма - 500 гр.
  • хляб - 1/2 филия
  • лук - 1 глава
  • бял пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка от накиснатия стар хляб и каймата. Лукът се нарязва на кубчета, запържва се. Смесва се с каймата и се добавят подправки на вкус. Прибавяме и нарязания на ситно копър и черния пипер.

В съд отделно слагаме вода да заври. В нея пускаме за няколко минути откъснатите от зелката листа. Изваждаме от водата и ги подреждаме в една чиния, като ги поставяме едно върху друго.

Предварително почистения морков нарязваме на ивици. Върху всяко от зелевите листа поставяме по 1 лъжица от плънката, правим рулце като за традиционни зелеви сарми и превързваме с ивицата от моркова.

Наливаме в широк съд олио и 1 ч. ч. вода, подреждаме зелевите рулца и доливаме вода, която да ги покрие напълно. Покриваме с капак и варим на слаб огън. След като се сварят зелевите рулца, ги изваждаме от водата.

Поднасят се топли с доматен сос.

Могат да се сервират с гарнитура от ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: