Зелеви сармички

Ivalena ValchevaIvalena Valcheva
Новак
87310
Зелеви сармички
Снимка: Ivalena Valcheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7
"Когато сармичките са по-вкусни от тези за Бъдни вечер, значи са с кайма и са по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • кайма - 500 г
  • праз - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
  • олио - около 40 - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона малко да се сварят изчистеният ориз, каймата, нарязаният на ситно праз, подправките и олиото.

Доливаме малко вода леко да се покрие сместа и варим. Когато всичко заври и оризът поомекне, спираме котлона и оставяме малко да изстине.

През това време слагаме на дъното на тенджерата (по-дълбока) листа от зелето, започваме да навиваме сармите и ги редим в тенджерата, внимателно за да не остава разстояние между тях и да не се развият.

Заливаме зелевите сарми с вода леко да се покрият и похлупваме с чиния, слагаме на котлона и варим до готовност. В зависимост от зелето може да се добави и сол, но аз не слагам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: