Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пелмени»Украински зелеви галушки

Украински зелеви галушки

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Украински зелеви галушки1 / 2
27/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зеле - 500 г
  • кашкавал - 2 с.л. (настърган)
  • грис - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се сварява в подсолена вода и се оставя да се отцеди. Пасира се или се смила.

Добавя се кашкавалът, грисът, яйцата, солта и черният пипер и всичко се смесва.

От сместа се правят топчета и се варят 20 минути в подсолена вода. Сервират се, заляти със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: