Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на сняг със захарта. След това прибавете един по един жълтъците и пресятото с бакпулвер брашно.
Добавете и какаото и разбъркайте на ръка. Сместа разделете на две части и изпечете два блата във форма (25-26 см).
Печете всеки на 180 градуса около 20 минути. Оставете да се охладят. Всеки разрежете на две, така получавате 4 блата.
Пригответе пудинга с млякото и захарта, според указанието на опаковката. Оставете да се охлади.
След това го разбъркайте добре. Към него прибавете сметаната (предварително разбита), 1/2 от разбитото масло с пудрата захар и накрая разтопения шоколад. По същия начини направете и кафявия крем.
Сипете кремовете в два поша с кръгъл накрайник. Сложете блат в поднос и леко го сиропирайте.
Първо с белия крем направете кръгове, след това с кафявия, пак бял и така, докато стигнете центъра на блата. Покрийте с втория блат и пак така направете кръгове, но този път започвате с кафяв крем, бял и т.н.
Сложете следващия блат, сиропирайте го и пак сложете бял крем, кафяв и т.н. Покрийте с третия блат, сиропирайте и него. Измажете тортата с разбита сметана и я сложете в хладилника, докато направите глазурата.
Загрейте сметаната, млякото и маслото. Свалете от котлона и прибавете шоколада.
Бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади леко и залейте шоколадовата торта. Украсата е по ваше желание.
Двойното шоколадово изкушение е чудна торта, опитайте я!