Двойно шоколадово изкушение

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Двойно шоколадово изкушение2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14
"Най-вкусната шоколадова торта трябва да е сочна, пухкава, с наситен какаов вкус и мек, топящ се в устата крем. Това шоколадово изкушение е за ценители"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 130 г
  • какао - 3 с.л.
  • за белия крем
  • прясно мляко - 500мл
  • пудинг - 1 пакет, ванилия (80 г)
  • бял шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл, разбита
  • захар - 2 с.л.
  • за кафявия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 пакет, шоколад (80 г)
  • шоколад - 100 г млечен
  • сметана - 100 мл, разбита
  • захар - 2 с.л.
  • общо за двата крема
  • масло - 125 г
  • пудра захар
  • за измазване на тортата
  • сметана - 150 мл, разбита
  • за глазурата
  • сметана - 200 мл
  • шоколад - 100 г черен
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на сняг със захарта. След това прибавете един по един жълтъците и пресятото с бакпулвер брашно.

Добавете и какаото и разбъркайте на ръка. Сместа разделете на две части и изпечете два блата във форма (25-26 см).

Печете всеки на 180 градуса около 20 минути. Оставете да се охладят. Всеки разрежете на две, така получавате 4 блата.

Пригответе пудинга с млякото и захарта, според указанието на опаковката. Оставете да се охлади.

След това го разбъркайте добре. Към него прибавете сметаната (предварително разбита), 1/2 от разбитото масло с пудрата захар и накрая разтопения шоколад. По същия начини направете и кафявия крем.

Сипете кремовете в два поша с кръгъл накрайник. Сложете блат в поднос и леко го сиропирайте.

Първо с белия крем направете кръгове, след това с кафявия, пак бял и така, докато стигнете центъра на блата. Покрийте с втория блат и пак така направете кръгове, но този път започвате с кафяв крем, бял и т.н.

Сложете следващия блат, сиропирайте го и пак сложете бял крем, кафяв и т.н. Покрийте с третия блат, сиропирайте и него. Измажете тортата с разбита сметана и я сложете в хладилника, докато направите глазурата.

Загрейте сметаната, млякото и маслото. Свалете от котлона и прибавете шоколада.

Бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади леко и залейте шоколадовата торта. Украсата е по ваше желание.

Двойното шоколадово изкушение е чудна торта, опитайте я!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: