Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, захарта и течния шоколад.
Добавяме брашното, бакпулвера, ванилията и какаото. Продължаваме да разбиваме до хомогенност.
Изсипваме сместа за този уникален десерт в малка кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем на 200 градуса 12 минути. Оставяме блата да се охлади и отстраняваме хартията.
Изравняваме блата с големина на тавичка с отделящо се дъно и го поставяме вътре.
Смесваме заквасената сметана, пудрата захар и шоколада. Добавяме киселото мляко и разбъркваме хубаво.
Разтваряме желатина във водата, за да набъбне, загряваме го за кратко, за да се разтопи, и го наливаме в сместа.
Разбъркваме и изсипваме върху блата. Заравняваме и прибираме в хладилника за 10-12 часа.
Изваждаме внимателно парфето от формата.
Нарязваме двойно шоколадовото парфе на парчета и украсяваме с топинг шоколад и шоколадови пръчици.
Коментари