Начин на приготвяне
Блат:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер за няколко минути. Добавят се брашно, какао и нишесте и се доразбива. Изсипва се в тава, покрита с намаслена хартия и се изпича тънък блат за около 10-12 минути на 160 градуса. Изпеченият блат се нарязва на кръгчета.
Крокант: Захарта 1 ч.ч. се разтопява в тенджера. Добавят се бадемите и се разбъркват добре. Изсипва се върху намаслена хартия или върху намазана с олио тава. Когато изстине, се начупва на много дребни парчета.
Мус:
Течната сметана се разбива с миксер до твърдо състояние. Двата жълтъка се разбиват с указаното количество 4-5 с.л захар в касерола. Добавя се. Добавя се 1/2 ч.ч. прясно мляко, кипва се за 1 минута и се отстранява. Останалите 5 с.л. захар се смесват с 2 с.л. вода и се кипва на котлона до леко сгъстяване. Постепенно се добавя при непрекъснато бъркане към разбитите на сняг белтъци, докато стегне белтъкът, на ниски обороти.
В отделни купички се разтапят двата вида шоколад.
В два отделни съдова се смесват по половината от сместа от жълтъците + половината от сместа от белтъците и половината от сметаната. В единия съд се добавя белият шоколад, а в другия - млечният шоколад. И така се получава бял и кафяв мус.
В чаши се сипва първо от кафявия мус, покрива се с кръгче от блата, върху него - бял мус и се поръсва със счуканите бадеми. Покрива се с фолио и се охлажда много добре преди сервиране.