Двойно шоколадово брауни

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Двойно шоколадово брауни1 / 2
19/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета
"Двойно шоколадово брауни - за двойна наслада и двойно повече усмивки"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г безсолно
  • шоколад - 2 ч.ч. разтопен (300 г)
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. леко разбити
  • брашно - 3/4 ч.ч. (110 г)
  • брашно - 1/4 ч.ч. (35 г) самонабухващо
  • какао - 1/3 ч.ч. (35 г)
  • за белия фъдж
  • масло - 60 г
  • бял шоколад - 2 и 1/2 ч.ч. разтопен (375 г)
  • кондензирано мляко - 400 г консерва (300 мл) подсладено
  • амарето - 1 с.л. ликьор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете 23 см правоъгълна форма за печене, след което покрийте дъното и срещуположните страни с хартия за печене. Хартията трябва да се подава на поне 2 см от стените.

Разтопете маслото в подходящ съд на котлона и добавете шоколада. Бъркайте на слаб котлон, докато се хомогенизират и прехвърлете в купа. Добавете вътре захарта и леко разбитите яйца, а след това - брашното и какаото. Сипете сместа в подготвената форма. Печете в умерено загряна предварително фурна за около 35 минути. Оставете да изстине в тавата.

За белия фъдж разтопете маслото с шоколада на слаб огън, а след това добавете кондензираното мляко и ликьора. Бъркайте, докато сместа стане гладка и залейте върху браунито. По желание може да сложите малко разтопен шоколад отгоре и с помощта на шишче да направите леки шарки.

Покрийте тавата и я сложете в хладилника, за да се стегне. След това освободете сладкиша от формата.

Опитайте още и Какаово брауни, Веган браунис, Браунис с шоколад, Брауни с орехи, Брауни с лешници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: