Начин на приготвяне
Започнете да приготвяте блата, като разбиете белтъците. Прибавете малко по малко захарта и бийте, докато се добие крем с гъста консистенция.
След това прибавете смлените орехи, брашното, лимоновата коричка, ванилията. Полученото тесто се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене, и се пече блат, който трябва да е готов след около 20 минути.
За да направите крема, смесете брашното, захарта, лимоновата кора и ванилията. Вложете жълтъците и малко количество мляко. Разбъркайте и излейте останалото количество мляко. Сложете сместа на тих огън и бъркайте, докато се получи гъст крем.
Получения крем разделете на две части. Едната смесете със 100 г пудра захар и масло. Втората миксирайте с шоколад.
Готовият блат разделете на три части. С тях сглобете тортата, като мажете блатовете с различен крем. Накрая намажете цялата торта отстрани и отгоре с останалото количество крем. Украсете според въображението си.
Коментари