Ревитя

08/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 867
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода и 1 ч.л. сода още от предната вечер. На следващия ден се отцежда, измива и с чиста вода се слага да се вари.

Когато заври, се добавят морковът, нарязан на по-едро, наситненият лук и малко зехтин /за да се свари по-бързо/. Когато е почти готов, се добавят солта и риганът.

След като вече е готов и го свалите от огъня, разбийте в дълбок съд сока на лимона и малко зехтин /4-5 с.л./, докато сместа побелее.

След това добавете към нея от бульона на нахута, като бъркате постоянно /както при застройка/.

Когато температурите се уеднаквят, се изсипва всичко в тенджерата с нахута.

Проста, лесна и много вкусна супа Ревитя!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар