Начин на приготвяне
В голяма купа смесете кокосовото мляко, кафявата захар, рома и лимоновия сок. Разбивайте сместа, докато се разтопи захарта.
Разделете сместа на две, като с едната част мариновайте скаридите. Поставете купата с маринованите скариди в хладилника за около час.
Другата част от маринатата редуцирайте на котлон със средна температура. Разбърквайте сместа на котлона, докато се сгъсти и редуцира наполовина.
Нанижете скаридите на шишчета (ако са дървени, предварително се накисват във вода).
Запечете на грил тиган за по 2 минути от всяка страна или докато порозовеят.
След като свалите скаридите от грила, ги намажете с редуцираната глазура от двете страни.
Скаридите с кокос и ром на грил са много вкусни.