Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди на грил със сос ромеско

Скариди на грил със сос ромеско

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Скариди на грил със сос ромеско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скариди - 24 бр. кралски
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • За соса
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 1 бр. от консерва
  • люти чушки - 1/2 ч.л.
  • бульон - 75 мл рибен
  • бяло вино - 2 с.л.
  • бадеми - 10 бр. бланширани
  • оцет - 1 с.л. червен винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите соса, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди и ги обелете. След това ги нарежете.

Загрейте 2 с.л. от зехтина и запържете лука и чесъна (без 1 скилидка) и задушете. Добавете чушката, доматите, пипер, бульона и виното.

Сложете капак и задушете на бавен огън за 30 минути. Запечете бадемите и ги пасирайте. Добавете оставащия зехтин, оцета и последната скилидка чесън. Пасирайте отново.

Прибавете сместа доматите и пак пасирайте. Овкусете със сол. Запечете на загрят грил тиган почистените скариди и ги сервирайте със соса и лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: