Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Панирани скариди в кокос

Панирани скариди в кокос

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Панирани скариди в кокос
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Панирани скариди в кокос са толкова лесни и вкусни, а коричката е невероятно хрупкава - вижте как се получава"

Необходими Продукти

  • скариди - 5 бр, едри
  • кокосово брашно
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • зехтин
  • яйце - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме скаридите, след което ги осоляваме (може да се оставят главите, по желание). Разбиваме яйцето в купа.

В чиния изсипваме кокосово брашно, което смесваме с чесъна на прах и черния пипер, и разбъркваме до хомогенна смес.

Всяка скарида овалваме първо в яйцето, а после в кокосовото брашно с подправките.

Ако брашното не е покрило скаридата равномерно, потапяме пак в яйцето и отново в кокосовото брашно с подправките.

Напръскваме панираните скариди от двете страни със зехтин.

Пържим панирани скариди в кокос в еър фрайър на 170 °C за около 10 минути до златист загар и при непрекъснато наблюдение!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: